Daily Food.Balochi Sujji..

 Balochi Sujji..

Balochi sujji is very famous in Pakistan because of its unique taste. This is difficult for many people to follow the original cooking method so alternate is available. Bake sujji in oven and enjoy a mouthwatering dish with your family.

                       


             

Ingredients.


Mutton Leg 1

Vinegar 1/4 cup

Ppaya paste 4 tsp

Salt to taste

Garlic ginger paste 2 tsp

Fats 100 gm

White chili 2 tsp

Black pepper crushed 2 tsp

Green chili paste 1 tsp

Lemon and onion wedges for garnish.

Cooking Directions

Apply cuts on mutton leg.

Mix all other ingredients in a bowl and apply on leg.

Leave for marination in fridge for about 4-6 hours.

Shift on greased baking tray and bake in preheated oven at 180 degree C for 1 hours or until completely tender.

Garnish with lemon and onion wedges and serve.

                              بلوچی سوجی

                          


 بلوچی سوجی اپنے منفرد ذائقہ کی وجہ سے پاکستان میں بہت مشہور ہے۔ بہت سے لوگوں کے لئے کھانا پکانے کے اصل طریقے پر عمل کرنا مشکل ہے لہذا متبادل دستیاب ہے۔ تندور میں سوجی بناو اور اپنے کنبے کے ساتھ منہ سے صاف کرنے والی ڈش کا لطف اٹھائیں۔



 اجزاء۔

 مٹن ٹانگ 1

 سرکہ 1/4 کپ

 پپیتا پیسٹ 4 عدد

 ذائقہ نمک

 لہسن ادرک پیسٹ 2 عدد

 چربی 100 گرام

 سفید مرچ 2 عدد

 کالی مرچ 2 عدد گھس گیا

 ہرا مرچ کا پیسٹ 1 عدد

 گارنش کے لئے لیموں اور پیاز کی کدو۔

                                

                             باورچی خانے سے متعلق ہدایات


 مٹن ٹانگ پر کٹے لگائیں۔


 دوسرے تمام اجزاء کو ایک پیالے میں ملا دیں اور ٹانگ پر لگائیں۔

 تقریبا 4 4-6 گھنٹوں کے لئے فریج میں میرانیشن کے لئے روانہ ہوں۔

 چکنائی والی بیکنگ ٹرے پر شفٹ کریں اور 180 ڈگری سینٹی گریڈ پر 1 گھنٹے کے لئے یا مکمل ٹینڈر ہونے تک پہلے سے گرم تندور میں بیک کریں۔


 لیموں اور پیاز کی پچروں سے سجا کر سرو کریں۔

Comments

Popular posts from this blog

Sir, Congratulations.

My daily routine CHOCOLATE!!

Pakistan's trade facilities rank better than India and Bangladesh