RAN MASALA DAR. (Mutton leg)

RAN MASALA DAR.  (Mutton leg)

       

                              


       Find a mouthwatering, tender and juicy Raan Masala Dar recipe. A great recipe for the whole family. Serve it with naan and raita.

Ingredients

  • Lamb leg 1 (2 ½ kg)
  • Yogurt 2 cups
  • Salt to taste
  • Onion 2 (sliced)
  • Green chilies 4
  • Ginger paste 2 tbsp
  • Garlic paste 1 tbsp
  • Papaya paste 4 tbsp
  • Ground almond 4 tbsp
  • Red chili powder 2 tsp
  • Garam masala powder 2 tsp
  • Black pepper powder ½ tsp
  • Coriander powder 2 tsp
  • Cumin powder 2 tsp
  • Oil ¼ cup
  • Roasted almonds and raisins for garnish

Cooking Directions

  1. Clean lamb leg and remove fats. Apply cuts on leg.

  2. Apply ½ cup yogurt and salt on lamb leg and leave for 30 minutes.

  3. In blender jug put ½ cup yogurt, onion, green chilies, ginger paste, garlic paste, papaya paste, ground almond, red chili powder, garam masala powder, black pepper, coriander powder, cumin powder and oil. Blend everything until smooth.

  4. Pour mixture in a bowl and mix remaining yogurt. Apply mixture on leg, fill inside the cuts.

  5. Shift lamb in greased pyrex dish, pour remaining batter on leg. Cover with almonium foil and leave for marination overnight.

  6. Bake in preheated oven at 180 degree C for one hour. After one hour turn the side and bake until tender and water dries.

  7. Garnish with roasted almonds and raisins and serve

  8. https://mydailyroutinealiali.blogspot.com/2020/11/rice-krispies-chat.html

  9.                      


  10. ران مسالہ ڈار۔ (مٹن ٹانگ)

 منہ صاف کرنے ، ٹینڈر اور رسیلی ران مسالہ ڈار نسخہ تلاش کریں۔ پورے کنبے کے لئے ایک عمدہ نسخہ۔ نان اور رائے کے ساتھ اس کی خدمت کریں۔

 اجزاء

 میمنے کی ٹانگ 1 (2 ½ کلوگرام)

 دہی 2 کپ

 ذائقہ نمک

 پیاز 2 (کٹا ہوا)

 ہری مرچیں 4

 ادرک پیسٹ 2 چمچ

 لہسن کا پیسٹ 1 چمچ

 پپیتا 4 چمچ پیسٹ کریں

 زمینی بادام 4 عدد

 سرخ مرچ پاؤڈر 2 عدد

 گرم مسالہ پاؤڈر 2 عدد

 کالی مرچ پاؤڈر ½ عدد

 دھنیا پاؤڈر 2 عدد

 زیرہ پاؤڈر 2 عدد

 تیل ¼ کپ

 سجاوٹ کے لئے بھنے ہوئے بادام اور کشمش

 باورچی خانے سے متعلق ہدایات

 میمنے کی ٹانگ کو صاف کریں اور چربی کو دور کریں۔ ٹانگ پر کٹے لگائیں۔

 بھیڑ کی ٹانگ پر ½ کپ دہی اور نمک لگائیں اور 30 ​​منٹ کے لئے چھوڑ دیں۔

 بلینڈر جگ میں ½ کپ دہی ، پیاز ، ہری مرچ ، ادرک پیسٹ ، لہسن کا پیسٹ ، پپیتا کا پیسٹ ، بادام ، سرخ مرچ پاؤڈر ، گرم مسالہ پاؤڈر ، کالی مرچ ، دھنیا پاؤڈر ، زیرہ پاؤڈر اور تیل ڈالیں۔ ہموار ہونے تک ہر چیز کو بلینڈ کریں۔

 ایک کٹوری میں آمیزہ ڈالیں اور باقی دہی مکس کریں۔ ٹانگ پر مرکب لگائیں ، کٹ کے اندر بھریں۔

 چکنائی والے پائریکس ڈش میں بھیڑ کے بچے کو شفٹ کریں ، باقی پے پٹے کو ٹانگ پر ڈالیں۔ الیمونیم ورق سے ڈھانپیں اور رات بھر میرانیشن کے لئے روانہ ہوجائیں۔

 ایک گھنٹے کے لئے 180 ڈگری سینٹی گریڈ پر پریہیٹیڈ تندور میں بیک کریں۔ ایک گھنٹہ کے بعد اس طرف مڑیں اور ٹینڈر اور پانی کے سوکھ ہونے تک پکائیں۔

 بھنے ہوئے بادام اور کشمش سے سجا کر سرو کریں۔

Comments

Popular posts from this blog

Sir, Congratulations.

My daily routine CHOCOLATE!!

Pakistan's trade facilities rank better than India and Bangladesh