CHINESE Egg FRIED

                               


Chinese Egg Fried Rice are colorful and nutritious. This method is easy that gives a perfect taste to rice. Serve with hicken Chilies or Beef Chilies.

Ingredients!

  • Basmati Rice 1 kg (washed and soaked for 20 minutes)
  • Eggs 4 (whisk with a pinch of yellow color)
  • Spring onions 1 cup (finely sliced tops or green leaves)
  • Carrots 3 (finely sliced)
  • Bell pepper 2 (finely sliced)
  • Garlic water/essence 2 tbsp
  • Soya sauce 2 tbsp
  • White vinegar 1 tbsp
  • Black pepper ½ tsp (ground)
  • Sugar 1 tsp
  • Ajinomoto ½ tsp (Chinese Salt)
  • Salt To taste
  • Cinnamon 1 piece roasted and ground
  • Oil 1 cup
  • Sesame oil a few drops

Cooking Directions!

  1. Boil water in cooking pan then add rice, 1 tbsp salt and vinegar. Boil rice until 80% done then drain the water and simmer rice on slow heat on five minutes.

  2. Remove rice from heat and spread in wide dish.

  3. When you wish to serve, add the oil to a wok or pot and heat.

  4. Add the garlic water/essence then the eggs and stir it quickly.

  5. Add the soy sauce, black pepper, bell pepper, carrots and green onions.

  6. Then stir fry for five minutes and add in the rice.

  7. Add in the sugar, a bit of the soya rice and ajinomoto and toss gently with two spoons.

  8. The Egg Fried Rice is ready. Add a few drops of sesame oil on top.

  9. Serve with Chicken Chilies or Beef Chilies.

  10.                   

      چینی انڈے فرائیڈ چاول رنگین اور غذائیت سے بھرپور ہیں۔ یہ طریقہ آسان ہے جو چاول کو کامل ذائقہ دیتا ہے۔ مرغی یا مرغی کا گوشت مرچ کے ساتھ پیش کریں۔

  11.  اجزاء!   


  12.  باسمتی چاول 1 کلو (20 منٹ کے لئے دھوئے اور بھگوئے)


  13.  انڈے 4 (ایک چوٹکی میں پیلے رنگ کا رنگ)

  14.  موسم بہار میں پیاز 1 کپ (باریک کٹی ہوئی چوٹیوں یا سبز پتے)

  15.  گاجر 3 (باریک کٹی ہوئی)

  16.  بیل کالی مرچ 2 (باریک کٹی ہوئی)

  17.  لہسن کا پانی / جوہر 2 چمچ

  18.  سویا ساس 2 عدد

  19.  سفید سرکہ 1 چمچ

  20.  کالی مرچ ½ عدد (زمین)

  21.  چینی 1 عدد

  22.  اجینوموٹو ½ عدد (چینی نمک)

  23.  نمک ذائقہ

  24.  دار چینی 1 ٹکڑا بنا ہوا اور زمین


  25.  تیل 1 کپ

  26.  تل کا تیل کچھ قطرے

  27.  کھانا پکانے کی ہدایت!

  28.  کک پین میں پانی ابالیں پھر چاول ، 1 عدد نمک اور سرکہ ڈالیں۔ چاولوں کو ابالیں جب تک کہ 80٪ ہو جائے تب پانی کو نکالیں اور چاول کو پانچ منٹ پر ہلکی آنچ پر ابالیں۔

  29.  چاول کو گرمی سے نکالیں اور وسیع ڈش میں پھیلائیں۔

  30.  جب آپ خدمت کرنا چاہتے ہیں تو ، تیل کو کسی اون یا برتن میں ڈالیں اور گرم کریں۔

  31.  لہسن کے پانی / جوہر کو پھر انڈے شامل کریں اور اسے جلدی سے ہلائیں۔

  32.  سویا ساس ، کالی مرچ ، گھنٹی مرچ ، گاجر اور سبز پیاز شامل کریں۔


  33.  پھر پانچ منٹ بھونیں اور چاولوں میں شامل کریں۔


  34.  چینی میں تھوڑا سا سویا چاول اور اجینوموٹو شامل کریں اور دو چمچوں سے آہستہ سے ٹاس کریں۔


  35.  انڈا فرائڈ رائس تیار ہے۔ اوپر تل کے تیل کے چند قطرے ڈالیں۔


  36.  چکن مرچ یا بیف مرچ کے ساتھ پیش کریں۔

Comments

Popular posts from this blog

Sir, Congratulations.

My daily routine CHOCOLATE!!

Pakistan's trade facilities rank better than India and Bangladesh